20 Απρ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 06:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, του τσεκουρώματος του λαϊκού εισοδήματος, φέρνει προς ψήφιση, με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που σαρώνει ότι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο!

Μετατρέπει τα παιδιά μας σε κυνηγούς βαθμών. Μετατρέπει το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο που προπαρασκευάζει τους μαθητές για το πανεπιστήμιο, στερώντας τους σημαντικά αντικείμενα της γενικής παιδείας, υποβαθμίζοντας το γενικό μορφωτικό επίπεδο της νεολαίας.
Θέλουν τα παιδιά μας ευέλικτους εργαζόμενους, με μίση ζωή και δικαιώματα, να περιφέρονται από δουλειά σε δουλειά, με τσακισμένα τα δικαιώματα τους στην μόρφωση και την εργασία. Ικανοποιεί έτσι και μάλιστα με fast track διαδικασίες τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων στην Ανώτατη Εκπαίδευση που όλο και περισσότερα καθορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία με βάση τα δικά τους συμφέροντα.
Βάζουν πλέον την ιδιωτική εκπαίδευση ανοιχτά από την πόρτα, αφού αναγνωρίζουν νομικά τους τίτλους που προσφέρουν τα τριετών σπουδών ιδιωτικά κολλέγια, εξισώνοντας τα με τα πτυχία των πανεπιστημίων. Η πρόκληση είναι τεράστια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία καταργεί το άρθρο 16 του Συντάγματος στην πράξη!
Επεκτείνει τα δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με την ένταξη νέων σχολών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο που λειτουργεί εξ ολοκλήρου με δίδακτρα κάνοντας ουσιαστικά την συνέχιση των σπουδών δυνατή μόνο για γερά πορτοφόλια.
Διεκδικούμε:
  • Πανεπιστήμιο αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν.
  • Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά με οποιαδήποτε μορφή.
  • Η μόρφωση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα. Κατάργηση κάθε είδους κολεγίων.
  • Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.
  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
  • Ένα ενιαίο πτυχίο, υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
  • Να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στο Λύκειο.
  • Αναβάθμιση των σπουδών με βάση τις λαϊκές ανάγκες
Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που καλούν οι μαθητές, φοιτητές την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 6:30 στο Σύνταγμα.
Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε υπόθεση δική μας την μόρφωση που θα έχει το παιδί μας.






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ