12 Απρ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Παρασκευή 12 του Απρίλη πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο. Αιτία της συνάντησης είναι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο τομέα της καθαριότητας αλλά και των υπολοίπων τεχνικών υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείξαμε την έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, τη συστηματική υποβάθμιση που υπάρχει στα οχήματα και την υπερφόρτωση τους  αλλά και την τρομοκρατία που ασκεί ο Διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας προς τους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, του τονίσαμε ότι οι συνάδελφοι έχουν να πάρουν ΜΑΠ από το 2016 και ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει στη χορήγηση τους και ότι δεν μπορεί ο Διευθυντής να ασκεί τρομοκρατία στους εργαζόμενους επειδή εκείνοι και δικαίως διεκδικούν τα αυτονόητα. Τονίσαμε επίσης ότι δεν μπορεί να βγαίνουν τα οχήματα υπερφορτωμένα όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος μας ξεκίνησε με το γνωστό τροπάρι ότι λίγο πολύ φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν τα χρησιμοποιούν, ότι σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό τα πράγματα είναι λίγο πολύ τα ίδια και σε άλλους δήμους, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις ενστάσεις των προμηθευτών και στη γραφειοκρατία, παρα ταύτα  το θέμα ήρθε  στο δημοτικό συμβούλιο και με απευθείας ανάθεση τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει να δίνονται και μέχρι τον Ιούνιο θα δοθούν και τα υπόλοιπα.
Ενώ η απάντηση του σε ότι αφορά τον Διευθυντή και τα υπερφορτωμένα οχήματα, για το μεν διευθυντή είναι ότι θα το δει το ζήτημα για τα δε φορτηγά το παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές αυτό συμβαίνει.
Στην ανταπάντηση μας τονίσαμε ότι εξ’ αιτίας αυτής της πολιτικής ο κλάδος μετράει 60 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους, τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα, πειθαρχημένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.  
  



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ