26 Ιαν 2017

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο δήμο της Αθήνας οι συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα και στο πράσινο βάζουν καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, την σωματική ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή των συναδέλφων, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο. Η έλλειψη υποδομών, η τραγική κατάσταση των μηχανημάτων, οι ελλείψεις στα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, συναντιόνται σε κάθε αμαξοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης κι όλων των παροχών που σχετίζονται με αυτή (υγεία, ασφάλιση, σύνταξη κτλ). Πολιτικές που εφαρμόζουν με προθυμία η πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών όπως και του Δήμου της Αθήνας που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Πολιτικές που έχουν στην προμετωπίδα τους τη τελική λύση της εκχώρησης αυτών των υπηρεσιών σε ιδιώτες, ώστε να μπορέσουν στα συντρίμμια των εργασιακών μας δικαιωμάτων, να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να περάσουν από τη κρίση στην ανάπτυξη, σε όφελος τους και σε βάρος μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να καταργήσει τα ΒΑΕ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Έχει νομοθετήσει την εναρμόνιση τους με της Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΒΑΕ δεν υπάρχουν. Η εναρμόνιση πρακτικά σημαίνει ότι πέρα από τη κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) φορτώνουν άλλα 9 χρόνια δουλειάς. Δηλαδή από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα θα πάμε στο 67ο έτος.
Συνάδελφοι χρειάζεται αγώνας σε συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας κάνει να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε υγιείς στο σπίτι μας από τη δουλεία μας, σε συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας και τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δώσει με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας, με καθαρό στόχο, ότι αυτή η κατάσταση δεν αξίζει σε κανέναν εργαζόμενο, ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, ότι μόνο με τη δύναμη του σωστά  προσανατολισμένου ταξικού αγώνα μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για να  απολαύσουμε το πλούτο που εμείς παράγουμε.     
Η δημοτική Αρχή του Δήμου της Αθήνας και το ΣΕΠΕ έχουν τεράστιες ευθύνες, πολιτικές και ποινικές για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου. 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την ίδρυση του πρωτοστατεί στον αγώνα για την ενημέρωση των εργαζομένων για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, για τα δικαιώματά τους, καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύει τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που τις στηρίζουν. Κόντρα στις συμβιβασμένες εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλούν, όταν το ποτήρι της οργής ξεχειλίσει, σε αγώνες που από πριν σχεδιάζουν πως θα εκφυλίσουν, γιατί στα βασικά συμφωνούν με την στρατηγική των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων και τις στηρίζουν, καλεί σε συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια, για εμβολιασμούς, για μισθούς και εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες - τις δικές μας και των οικογενειών μας - για την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ