19 Ιαν 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΒΑΕ. Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας  τη Τετάρτη 18-1-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη για το ζήτημα των  συμβασιούχων αλλά και με το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη για τα εργατικά ατυχήματα. Ο υπουργός εσωτερικών όσο αφορά το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Στην ουσία είναι στον αέρα και η παράταση των 8μηνιτών και η πληρωμή τους.
Από την μία έλεγε ότι ισχύει η παράταση που δόθηκε μέχρι τέλους του 2017 και από την άλλη δεν δεσμευόταν ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να πληρωθούν πετώντας το μπαλάκι στους επιτρόπους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν ένα ακόμα αγώνα δίκαιο, κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους να μην περάσει η μοιρολατρία. Καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της κυβέρνησης. Να βγάλουν συμπεράσματα οι συμβασιούχοι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που διαμόρφωσε η κυβέρνηση.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι αποφασιστική μαζική να πάρουν χαμπάρι ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ότι το αυτό είναι μέλλον που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους.
Δεν αρκούν λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά που ούτε και αυτό είναι διασφαλισμένο, η παράταση τους που τάχα προσφέρουν είναι με ημερομηνία λήξης δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων συμβασιούχων, ένα πρέπει να είναι το σύνθημα μόνιμοι και σταθερή δουλειά για όλους. Από την σημερινή συνάντηση αποκαλύφθηκε και κάτι ακόμα η κοροϊδία από τον υπουργό της κυβέρνησης  Βερναρδάκη για «μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων» παραδέχτηκαν ότι δεν αποτελεί συγκεκριμένη λύση αλλά ένα ευχολόγιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη για τα εργατικά ατυχήματα. Όταν πιέζονται από τους εργαζόμενους δίνουν υποσχέσεις για λύση τον ζητημάτων με ένα νόμο ή τροπολογία είναι γνωστή η τακτική τους ποια στους εργαζόμενους. Προσπάθησε να πείσει ότι θα μειωθούν τα ατυχήματα με την νομοθέτηση ενός πιο αυστηρού πλαισίου από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσους νόμους και να βγάλουν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο από την στιγμή που οι αιτίες που συμβαίνουν τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν είναι άλλες από την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις. Υπηρετούν αυτήν την αντεργατική πολιτική είναι δεμένοι στο άρμα  της Ε.Ε. σε βάρος τον εργαζομένων τσακίζοντας με κάθε τρόπο όλα τα εργασιακά δικαιώματα.  Απόδειξη είναι η στάση τους απέναντι στα ΒΑΕ, ο υπουργός έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στη συνάντηση σε ερώτηση που του έγινε από τις ταξικές δυνάμεις για την κατάργηση των ΒΑΕ που ετοιμάζουν μέχρι το τέλος του 2017. «Δεν έχουμε πρόθεση να τα καταργήσουμε αλλά περιγράφεται πολύ συγκεκριμένα για τα ΒΑΕ στο 3ο μνημόνιο» . Η απάντηση αυτή από μόνη της πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι για γενικό ξεσηκωμό να πάρουν την πιο δυναμική απάντηση από τους μαζικούς αγώνες από τους ίδιους τους εργαζόμενους να του ακούσει καλά η κυβέρνηση το σύνθημα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.
Να μην τους αφήσουμε να τους περάσει από το μυαλό ότι θα υλοποιήσουν ότι ετοιμάζουν να στείλουμε το μήνυμα από τώρα να ξέρουν ότι θα βρούνε τοίχος απέναντί τους.
Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η επίθεση στον κλάδο είναι ενιαία πιάνει όλους Μόνιμους, Αορίστου, και Συμβασιούχους θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα  χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, να κόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να πούμε τέρμα στη κοροϊδία. 
·        Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
·        Καμία απόλυση.
·        Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·        Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
·        Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.
Κλιμακώνουμε των αγώνα μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα εφησυχασμό από την μεριά μας, είναι ανάγκη να δείξουμε την δύναμη μας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ