20 Ιαν 2017

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Περάματος και Κορυδαλλού, καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο εγκληματία Γ. Λαγό ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Καταγγέλλουμε όσους τον κάλεσαν και όσους με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Αλήθεια, τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυσή Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Πού ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν; Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν;
Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.
Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στους πρόσφυγες, κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας, να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις είναι ανθρώπινο και σαν άνθρωπος έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Η «φυσική» θέση κάθε παιδιού είναι στο σχολείο, να αναπτύξει τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Να ονειρευτεί και να φτιάξει μια άλλη κοινωνία που δεν θα δημιουργεί πρόσφυγες και πόλεμο.
Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος το Σάββατο στις 10:30 το πρωί στη πλατεία Ηρώων στο Πέραμα στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που καλούν τα ταξικά σωματεία του Πειραιά.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ