19 Απρ 2016

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Δελτίο Τύπου

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ τη Δευτέρα 18/4/2016 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών με εργαζόμενους συμβασιούχους που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους για το 2016. Σκοπός της παράσταση ήταν η απόσυρση σχετικής εγκυκλίου που θεωρεί τους συναδέλφους επιχειρηματίες.
Στην συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη απαιτήσαμε να πάρει  πίσω την εγκύκλιο της ντροπής που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να ανοίξουν βιβλία προκυμμένου να πληρωθούν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών σαν εργολάβοι.
Για άλλη μία φορά ακούσαμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας όπως και στο υπ. Εσωτερικών όμως σκοντάφτει η λύση του στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν απάντηση. 
Δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ρόλο και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιώντας πλήρως τις κατευθύνσεις της. Στόχος της να απαλλάξει την εργοδοσία από τις εργοδοτικές εισφορές και από τις εισφορές προς την κοινωνική ασφάλιση και να τις μεταφέρει στις πλάτες των συναδέλφων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα δίνοντας άμεσα απάντηση στα παιχνίδια που παίζουν τα υπουργεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πάνω στις πλάτες των εργαζομένων με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι. Να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 18:00 στην πλατεία Κάνιγγος στο Συνδικάτο Οικοδόμων.
   


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ