5 Απρ 2016

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Τρίτη 5-4-2016 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των 6 εργαζομένων αορίστου χρόνου που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες.
Από μεριάς της Δημοτικής Αρχής η Γεν. Γραμματέας, μας δήλωσε ότι έχουν σταλεί τα εντάλματα στον επίτροπο για το σχετικό έλεγχο και ότι θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι για τις 4μέρες του Φεβρουαρίου και μετά θα σταλούν για το μήνα Μάρτιο ενώ για τους υπόλοιπο διάστημα τους κάλεσε να πάνε δικαστικά.
Και μόνο από την απάντηση καταλαβαίνει κανείς την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί θέμα με τη πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του δήμου. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν παραποίησε τις ειδικότητες των εργαζομένων συμβασιούχων προκειμένου να μην παραταθούν οι συμβάσεις  τους.
Εντύπωση προκαλεί και η πλειοψηφία του Σωματείου, που ενώ γνωρίζει το θέμα όχι μόνο δεν πίεσε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη πληρωμή των δεδουλευμένων αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τη Δήμαρχο.
Καλούμε τους συναδέλφους σε γενικό ξεσηκωμό. Η στάση της Διοίκησης του Δήμου είναι πλήρως εναρμονισμένη τη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι δύο επιτελούν κοινό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από τη παρά πέρα μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους μέσα από τη καταπάτηση των  δικαιωμάτων και  των κατακτήσεων των εργαζομένων. Να καταδικάσουν τη πολιτική και της συγκυβέρνησης αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και να διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Να πάρουν μέρος μαζικά και στην πανδημοσιουπαλληλική  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 του ΑΠΡΙΛΗ προκειμένου να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να φέρει το νόμο λαιμητόμο. Το νόμο που καταβαραθρώνει τη Κοινωνική Ασφάλιση.   




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ