19 Ιαν 2016

ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ - 5ΜΗΝΙΤΗ ΘΡΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου 5μηνίτη από τα Μέγαρα που άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα 18/1/2016. Ο συνάδελφος έδωσε μάχη για την ζωή εδώ και τρεις μήνες. Πλήρωσε με την ζωή του τις πολικές των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων.
Αυτή είναι η υποτιθέμενη ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν όλοι αυτοί που έχουν ως θεό τους τη πολιτική του ευρομονόδρομου. Να δουλεύουμε για 5μήνες μέσα, να είμαστε φθηνοί και ευέλικτοι των 495 ευρώ και με βάση τη νέα πρόταση για το ασφαλιστικό να μην μπορούμε ποτέ να βρούμε  τις προϋποθέσεις για να βγούμε στη σύνταξη. Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος για να διασωθεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έγκαιρα είχε ανοίξει το ζήτημα των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Έχουν σοβαρές ευθύνες οι Δήμαρχοι  που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κάθε κυβέρνησης κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα ένιωσαν στο πετσί τους αυτό το διάστημα τι θα πει να είσαι εργαζόμενος χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Συνάδελφοι 5μηνίτες ο αγώνας που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Αντιθέτως θα πρέπει να μας πεισμώσει ακόμα περισσότερο, το οφείλουμε στο συνάδελφο από τα Μέγαρα, το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας. Καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουν τη φωνή τους μέσα από τις επιτροπές ανέργων τις λαϊκές επιτροπές κ.λ.π.
Μπροστά μας έχουμε τις ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δεν θα πρέπει να περάσουν οι αντεργατικές  - αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  Θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να υψώσουμε φωνή, να δείξουμε το ανάστημά μας. Να μην πάει ώρα χαμένη να ορθώσουμε τείχος μπροστά στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τον κάθε συνάδελφό και την καθεμιά συναδέλφισσά, να μετατρέψουν τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση που νοιώθουν σε Οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πραγματική αιτία που γεννά, όχι μόνο τα εργατικά ατυχήματα, αλλά και όλα τα δεινά που ζούμε. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας για την κοινωνική ασφάλιση στα χέρια τους. Να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο 23 Γενάρη στην Ομόνοια στης 11 το πρωί και στην απεργία 4 Φλεβάρη.

                                          


                                         
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ