22 Δεκ 2015

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!



ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!

Την Τετάρτη 23/12/2015 Στάση Εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Στις 12:00 συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας για να μην φύγει κανένας συνάδελφος πενταμηνίτης.

                       
            Συνάδελφοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους  ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας !
         Αγώνας για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή. Άλλη επιλογή δεν έχουμε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αρχίσει  να φεύγουν  35.000 εργαζόμενους στους δήμους με τα προγράμματα κοινωφελούς.
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να παρατείνει τις συμβάσεις! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Αυτή είναι η απάντηση μας. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία, με νομικά τερτίπια δεν μπορούν να παίζουν, αυτήν την ώρα ήδη πολλά 5μηνα είναι στην ανεργία και ψάχνουν να βρουν τρόπο να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι 5μηνίτες παίρνουν το δρόμο για την ανεργία, οι δημοτικές αρχές εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλούνται την έλλειψη προσωπικού προκειμένου να προχωρήσουν σε μια σειρά εκχωρήσεις υπηρεσιών στα νύχια των μεγαλοεργολάβων .
         Η ανακύκλωση της ανεργίας είναι στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, των Δημοτικών Αρχών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 5 μήνες, να παίρνουν ψίχουλα 495€ να λένε και «ευχαριστώ». Σκοπός και της σημερινής κυβέρνησης είναι οι συγκεκριμένες μορφές εργασίες να γενικευτούν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.  Στόχος τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εντύπωση βέβαια μας προκαλεί και η στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ που ενώ από τις 15-12-2015 θα ξεκινούσαν να απολύονται οι συνάδελφοι 5μηνίτες οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες το θυμηθήκαν μια βδομάδα μετά. 

Απαιτούμε :
·        ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
·        ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751,00 ΕΥΡΩ.
·        ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια τους.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια και την ανεργία.

H Διοίκηση του Συνδικάτου