17 Μαρ 2014

Σήμερα, Δευτέρα 17 Μάρτη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Σήμερα, Δευτέρα 17 Μάρτη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, η επιτροπή των Σχολικών Φυλάκων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδος πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα:
Ψήφισμα
     Σήμερα, οκτώ μήνες από τότε, που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλε 2234 Σχολικούς Φύλακες σε διαθεσιμότητα και μονό λίγες μέρες από το τέλος της διαθεσιμότητας όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι σχολικοί φυλακές παραμένουν μετέωροι με την απόλυση να είναι  προ των πυλών.
            Χρειάζεται να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι μέσα και από τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου την σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, χτυπά εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
            Αυτή είναι η πολιτική που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό προχωρά στην κάλυψη της ανάγκης για φύλαξη των δημοσίων σχολείων με προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας .
            Οι διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων αποδεικνύουν πόσο κάλπικες είναι και οι κυβερνητικές δηλώσεις για αξιοκρατία στις προσλήψεις και άλλα τέτοια, αφού μετά τηνμέσω ΑΣΕΠπρόσληψή μας, μας πετάνεαξιοκρατικάστο δρόμο... 
            Όλα αυτά τα μέτρα φτιάχνουν το μέλλον των νέων εργασιακών σχέσεων που επιφυλάσσουν  για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις
·        Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
·        Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
·        Όχι στα πεντάμηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
·         Να αναγνωριστεί ασφαλιστικάσυνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Η  Επιτροπή σχολικών φυλακών  του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής