23 Οκτ 2013

Kαμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση.


                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
                                    

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στα πλαίσια της ημέρας δράσης για την απεργία στις 6 Νοέμβρη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 23 Οκτώβρη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκε με τον υφυπουργό κύριο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ. Απαίτησε από την κυβέρνηση, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας προκειμένου να μην μείνουν για άλλη μια χρονιά χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς θέρμανση αυτό το χειμώνα και να βρίσκονται στο κρύο και την απόγνωση.
Οι τεράστιες μειώσεις μισθών που έχουν γίνει σε όλους τους εργαζόμενους και η τιμή του πετρελαίου οδηγούν στην πλήρη αδυναμία προμήθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Απαιτήσαμε επίσης από την κυβέρνηση την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα. Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές. Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών.
Κανένας παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση.

H Διοίκηση του Συνδικάτου