13 Μαΐ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: όλα τα Δ.Σ των σωματείων των Δήμων. Τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς:  Όλα τα Δ.Σ των σωματείων των Δήμων.
                                 Τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων.
Συνάδελφοι
Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλων μέτρων πρόληψης, οδηγεί στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών. Απαιτείται η άμεση αντίδραση όλων μας.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παίρνει πρωτοβουλία και διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιούνη και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β) πίσω από τη Μητρόπολη.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων, καθώς και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Ημερίδα.

Η συμμετοχή όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και των επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας θα συμβάλει στη μεταφορά εμπειρίας από τους χώρους δουλειάς για το αν υπάρχουν επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, για πώς και αν λειτουργούν, για το πόσο και αν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, για το πόσο και αν συμβάλλει ο γιατρός εργασίας  - τεχνικός ασφαλείας στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και στην πρόληψη κλπ.
Παρεμβάσεις θα κάνουν.
  • Παπάζογλου Χρήστος γιατρός εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • Όψιμος Βασίλης Τεχνικός Επιθεωρητής Εργασίας.
  • Γεωργιάδου Εύη Μηχανικός Ασφαλείας, πρόεδρος εργαζόμενων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας Εργασίας)..
  • Πετρόπουλος Βασίλης μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Αττικής.                            

H Διοίκηση του Συνδικάτου