9 Μαΐ 2013

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μάη ώρα 7 το απόγευμα στην Ομόνοια ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Συνάδελφοι:
Συγκυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους, παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής,  Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, πολιτιστική κληρονομιά, δημόσια γη, περιβάλλον, πλουτοπαραγωγικές πηγές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν υπηρεσίες και αγαθά, είτε θα αποκλειστούν.
Συνάδελφοι καμία αναμονή! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες. Καμία Αυταπάτη! Η «αξιολόγηση» είναι ο δρόμος για τις απολύσεις, οι «προσλήψεις» το τυρί στη φάκα για τα άνεργα παιδιά μας. Δεν θα πέσουμε στην προπαγάνδα των εκμεταλλευτών μας που με πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.
Μας θέλουν όλους  με 300 και 400 ευρώ!
Τα 5μηνα προγράμματα που ανακυκλώνουν το δράμα των άνεργων τα γνωρίσαμε. Ήδη οι Δήμοι είναι αυτοί που θα υποδεχτούν και πάλι τα νέα λεγόμενα προγράμματα κατά της ανεργίας που στοχεύουν σε ακόμη χαμηλότερο μεροκάματο. Μεροκάματο με 19,6 ευρώ ημερησίως! Σειρά από Δήμαρχοι στην Αττική (π.χ σε Αγ. Δημήτριο, Δάφνη κ.α )  ενεργά  επιχειρούν να επιβάλουν χτύπημα κάθε συλλογικού δικαιώματος. Εκβιάζουν τους συναδέλφους να υπογράψουν σύμβαση χωρίς καν όριο κατώτατου μισθού! Θέλουν να επιβάλουν μισθό που θα εξαρτάται από τα έσοδα των αντίστοιχων υπηρεσιών και τις εισφορές των  χρηστών!
Κανείς  μόνος του. Ούτε βήμα πίσω!
Απαιτούμε τώρα υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους συναδέλφους συμβασιούχους και ιδιωτικού δικαίου, τους συναδέλφους που τους σπρώχνουν με τον εκβιασμό της απόλυσης στις λεγόμενες συνεταιριστικές οργανώσεις. Αφετηρία τουλάχιστον ο εισαγωγικός μισθός των μονίμων συναδέλφων! Αύξηση του μισθού για όλους, κατάργηση της φοροεπιδρομής!
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην παραιτηθούν από την μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρουν τη ζωή τους, το μέλλον τους στα χέρια τους για να μη ζήσουμε σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.
Να δυναμώσει η οργάνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όλους όσους κλαψουρίζουν περί ενότητας και την ίδια στιγμή σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά και στην πολιτική της ΕΕ. Να χτίσουν την ενότητά τους στις στέρεες βάσεις της ταξικής ενότητας με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
                                                 
                                              H Διοίκηση του Συνδικάτου                           Μάης  2013