24 Απρ 2013

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τις επιτροπές ΜΚΟ και ανέργων πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24 Απρίλη 2013
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τις επιτροπές ΜΚΟ και ανέργων πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 24 Απρίλη συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί για 5 μήνες, μέσω ΜΚΟ, και απασχολούνται στους Δήμους.
Του επισημάναμε ότι οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ, που εργάζονται στην αποκομιδή και στην καθαριότητα είναι ανασφάλιστοι και μέχρι σήμερα απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σφραγίσουν το βιβλιάριο ασθενείας τους. Απαιτήσαμε την άμεση ασφάλιση και θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΜΚΟ, καθώς και όλων των ανέργων.
Μας απάντησε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και δε μπορεί να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση πέρα από αυτά που προβλέπει ο νόμος και έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση !!!
Θεωρούμε απαράδεκτες τις απαντήσεις του Διοικητή του ΙΚΑ. Αυτός και η κυβέρνησή του κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους των ΜΚΟ και τους άνεργους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να οργανώσουν την πάλη τους διεκδικώντας την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων και μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στην γειτονιά να συντονίσουν την πάλη τους και θα απαιτήσουν κανένας άνεργος χωρίς ασφάλιση.
Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ώστε να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος χωρίς μεροκάματο.
H Διοίκηση του Συνδικάτου