16 Απρ 2013

Όλοι στη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απρίλη 12 έως το τέλος του ωραρίου Όλοι στη συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην Ομόνοια.Συνάδελφοι.                                                                                            Απρίλης 2013
Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφωνηθέντα με Ε.Ε. και ΔΝΤ προσδιόρισε τον αριθμό των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι το 2014 15.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα βρεθούν στην ουρά της ανεργίας με διαθεσιμότητες, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, κλπ.
Κυβέρνηση, Μ.Μ.Ε. και τα παπαγαλάκια του συστήματος με όχημα τους λεγόμενους επιόρκους επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις, που έχουν ήδη δρομολογήσει Ε.Ε., τρόικα, κυβέρνηση με κύριο στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμία αυταπάτη. Εμείς γνωρίζουμε. Οι Δήμοι έχουν ήδη γεμίσει με εργαζόμενους- δούλους μέσω Μ.Κ.Ο που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί για 2 και 5 μήνες και μετά ξανά στην ανεργία. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, που είναι το βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνουν τις χιλιάδες απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τσακισμένα μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα, την παραπέρα επιβάρυνση του λαϊκού νοικοκυριού.
Λένε ψέματα ότι θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις. Επιδιώκουν να καλλιεργήσουν  αυταπάτες στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους ότι θα βρουν δουλειά. Στρέφουν τον εργαζόμενο απέναντι στον άνεργο, τον πατέρα απέναντι στο παιδί. Επιδιώκουν να μας τσακίσουν όλους, αποκομμένους ο ένας από τον άλλο.  Κανείς να μην τους πιστέψει.
Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι οι άνεργοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η μοίρα τους είναι κοινή. Έχουμε καθήκον να παλέψουμε από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους.
Η στάση εργασίας που κήρυξε για την Τέταρτη η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ είναι «στο πόδι» και συντηρεί το δρόμο του εκφυλισμού και της απογοήτευσης. Παραμερίζουμε τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και παίρνουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας.

Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας

                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου