25 Απρ 2013

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Απρίλη ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος



ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Απρίλη ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος  ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων.

     Συνάδελφοι                                                                                                                                 Απρίλης  2013
Το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που προωθεί την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Συγκυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, πολιτιστική κληρονομιά, δημόσια γη, περιβάλλον, πλουτοπαραγωγικές πηγές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο καταργούν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν στο δρόμο. 
Συνάδελφοι καμία αναμονή! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες. Καμία Αυταπάτη! Η «αξιολόγηση» είναι ο δρόμος για τις απολύσεις, οι «προσλήψεις» το τυρί στα άνεργα παιδιά μας. Δεν θα πέσουμε στην προπαγάνδα των εκμεταλλευτών μας!
Με το ίδιο νομοσχέδιο μονιμοποιείται και διευρύνεται το χαράτσι για τα ακίνητα και προαναγγέλλονται μεγαλύτερες αυξήσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια είναι πρόκληση. Δε συνιστούν καμία ανακούφιση για τα λαϊκά νοικοκυριά, αφού οι τράπεζες λαμβάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση και τα λαϊκά στρώματα χρεοκοπούν.
Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς όσο και στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι "θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος". Να αποκρούσουν με την πείρα τους τον εμπαιγμό ότι τάχα μια άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να μας ανακουφίσει από τα δεινά που μας συσσωρεύουν.
1η ΜΑΗ, μέρα γραμμένη με το αίμα της Τάξης μας: Μπες Μπροστά. Οργάνωσε τον αγώνα παντού: στο γραφείο, στο υπουργείο, στον οργανισμό, στην υπηρεσία, στη γειτονιά που μένεις. Άπλωσε χέρι ταξικής αλληλεγγύης στον άνεργο, στον απολυμένο, στο νέο που τον καλούν να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Ξετίναξε τη βδέλλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Διαχώρισε τη θέση σου από τη διοικητική ιεραρχία. Βοήθα να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα! Με τις ταξικές δυνάμεις, τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΩΡΑ μαζί Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς. Οργάνωσε συνελεύσεις, κοινή στάση, ετοιμότητα αγωνιστικής αντεπίθεσης σε τούτη την αντιλαϊκή επέλαση που θέλει το λαό γονατισμένο.
Καμία απόλυση - όχι στην εργασιακή εφεδρεία, στα χαράτσια και την φοροληστεια.
Όχι στην επιχειρηματική δράση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Μαζικές προσλήψεις τώρα.
Ελάφρυνση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών - όχι στη ρύθμιση υπέρ των τραπεζών!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Απρίλη ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο νομοσχέδιο των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

                                           H Διοίκηση του Συνδικάτου