22 Ιαν 2013

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ



ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ  
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Συνάδελφοι
Η φορολογική επέλαση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μεγαλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στα λαϊκά εισοδήματα. Δεν έχουμε να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια αφού την ίδια ώρα είναι τσακισμένο το μεροκάματο και ο μισθός ενώ η απληρωσιά σε μια σειρά δήμους και Μ.Κ.Ο είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Πάνω στο κουτσουρεμένο μισθό και μεροκάματο πέφτουν τα δάνεια από το παρακαταθηκών ή το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, η φοροληστεία, τα χαράτσια, το κύμα ακρίβειας με τις υπέρογκες αυξήσεις  σε ΔΕΗ, εισιτήρια, η φορομπηχτική πολιτική των δημαρχών που καλούν τα λαϊκά σαρώματα να πληρώσουν υπέρογκα δημοτικά τέλη αλλά  για κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμό, πολιτισμό κλπ.).
Την ίδια στιγμή φέρνουν νέες τρανταχτές φόρο - ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, και για μεγαλοεισοδηματίες. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%. Χρόνια τώρα πληρώνουν «ψίχουλα», τα οποία ολοένα και μειώνονται, φοροαπαλάσουν τα κότερα. Διατηρούν άθικτα τα προνόμια και τις απαλλαγές του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε σωματείο σε κάθε συνάδελφο να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο ορμητικό ποτάμι αντίθεσης, αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα θα πρέπει να βροντοφωνάξουν «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ». Να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κίνημα που θα δίνει παράλληλα την προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης. Σε κάθε δήμο σε κάθε χώρο δουλειάς  να γίνει συνέλευση, συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις για πρωτοβουλίες συσπειρώσεις και απαίτησης:
·        Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.
·        Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό με ταυτόχρονη φορολογία με συντελεστή 45% στο μεγάλο κεφαλαίο.
·        Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα.
·        Να πληρώσει, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, Να φορολογηθούν με συντελεστή στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
·        Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις.
·        Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.  
·        Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας
         
H Διοίκηση του Συνδικάτου