16 Ιαν 2013

Πέμπτη 24 Γενάρη στις 14.00 στα Προπύλαια συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα που μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους



Συνάδελφοι                                                                                                                      Γενάρης 2013
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα στα επιχειρησιακά σωματεία και σε όλους τους νέους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική, ιδιαίτερα αυτούς που απασχολούνται με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσο ΜΚΟ να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 24 Γενάρη στις 14.00 στα Προπύλαια, που οργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ που μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.
«Το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων» που παρουσίασε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων αλλά υπηρετεί το στόχο τους για δουλειά χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Και όλα αυτά για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, να αντιμετωπίσει την οικονομική, καπιταλιστική κρίση που το μαστίζει φορτώνοντας τα βάρη στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία τους εργαζόμενους να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της αντεργατικής λαίλαπας που θα σαρώσει ότι έχει απομείνει απ’ τα δικαιώματά μας. Να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζόμενων του κλάδου και στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα σε χώρους που εργάζονται νέοι με προγράμματα ΜΚΟ.
Απαιτούμε
Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου(ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών
Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους: για το πετρέλαιο θέρμανσης, για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, για βιβλιάριο ασθενείας κα.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους.
Να φύγουν οι Μ.Κ.Ο. έξω από το πρόγραμμα – έξω από τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες      
                                                   H Διοίκηση του Συνδικάτο