30 Νοε 2011

Κάλεσμα ευθύνης σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στη φάση που αστικός κόσμος και πλουτοκρατία φτιάχνουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στο λαό και τα δικαιώματα του, στην φάση της καπιταλιστικής κρίσης που ο εργαζόμενος κόσμος τσακίζεται σε ζωή και εισόδημα, που πληθαίνει την ουρά της ανεργίας κατά χιλιάδες είτε με απολύσεις είτε με εφεδρεία, τούτη την ώρα η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν κάνει βήμα πίσω από την εγκληματική περπατησιά που διένυσε όλα τα προηγούμενα χρόνια που έστρωσε το έδαφος για να έρθει ο κλάδος απροετοίμαστος στο σφαγείο.



Μιλάμε συνάδελφοι για το καίριο ζήτημα της ενότητας των εργαζομένων στον κλάδο. Μιλάμε συναδελφισσες για την εγκληματική άρνηση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ανοίξει τις πόρτες των σωματείων στους συναδέλφους με την μερική απασχόληση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μιλάμε για την συνευθύνει ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-Αυτόνομης Παρέμβασης και Συσπειρώσεις που σε κολεγιά με κυβερνήσεις και εργατική αριστοκρατία, κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν το εργατικό κίνημα στον κλάδο αποδυναμωμένο και χειραγωγημένο. Θέλουν τα σωματεία μακριά από τον πόνο του εργάτη για μεροκάματο και ζωή, «δημόσιες» συντεχνίες που νεκρώνουν την συνείδηση των εργαζομένων και τις δυνατότητες οργάνωσης του αγώνα . Άδεια πουκαμισά που τα αρμέγει η πολιτική του Μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου και των Δημάρχων.



Ενώ η επιδρομή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ για την άλωση των εργασιακών σχέσεων για χρόνια ξετυλίγεται με σφοδρότητα, ενώ για χρόνια η σχέση μόνιμης δουλειάς και ελαστικής απασχόλησης και στους περισσότερους και μεγαλύτερους Δήμους της χώρας έχει αλλάξει συντριπτικά και αρνητικά, ενώ η εφεδρεία υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ- ΛΑΟΣ με μορφή τσουνάμι, ενώ οι οργανικές θέσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες «κουρεύονται» για να έρθουν να αλωνίσουν οι ιδιώτες με προίκα εργαζόμενους σκλάβους και δημότες πελάτες, η πλειοψηφία στην ομοσπονδία συνεχίζει να κρατάει διαιρεμένους τους συναδέλφους και όλους μαζί, μόνιμους και συμβασιούχους μας οδηγεί στον γκρεμό .



Έως εδώ. Τα ψέματα έχουν τελειώσει! Όλοι για έναν και όλοι για όλους. Εκεί που απολύεται ο συνάδελφος συμβασιούχος ή μόνιμος ανοίγει δρόμος για την διευθέτηση του ωραρίου του μόνιμου και θα μεγαλώνει η στρατιά των συμβασιούχων.


Συνάδελφοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου σας απαιτήστε να ανοίξουν την πόρτα τους για το σύνολο των συναδέλφων. Να γράφονται όλοι, και όλοι να έχουν δικαίωμα στην εκλογή τους στο Δ.Σ, στην Ομοσπονδία. Νέοι και παλιοί, μόνιμοι και συμβασιούχοι ένα εχθρό έχουμε. την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ένα αποκούμπι έχουμε την οργανωμένη δύναμη μας. Προτάσσουμε το δικαίωμα μας στην μόνιμη σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις, την εφεδρεία, οργανώνουμε την πάλη μας. Ανοίγουμε το δρόμο για να καρπωθούμε τον πλούτο που παράγουμε!



Η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ