1 Φεβ 2011

Στις 10 Φλεβάρη χρειάζεται να γίνει από όλους μας μέρα γενικού ξεσηκωμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Συνάδελφοι Φλεβάρης 2011
Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις‚ την Παιδεία‚ την υγεία και την λαϊκή περιουσία. Κλείνει ακόμα και σχολεία και νοσοκομεία για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ληστεύει μαζί με τους κεφαλαιοκράτες τα λαϊκά στρώματα με νέα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά που οι λαϊκές οικογένειες χρησιμοποιούν.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν δίνουμε καμιά νομιμοποίηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ. και του ΝΔΤ και παλεύουμε να μην είναι το μέλλον της εργατικής τάξης η καπιταλιστική βαρβαρότητα αλλά ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Στο δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, έχουν μπει εκατοντάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται απλήρωτοι και ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία.
Στις 20 Γενάρη εκδικάσθηκε στον Άρειο πάγο το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Η πρόταση του εισαγγελέα όπως και του αρμόδιου εισηγητή ήταν αρνητική για το δικαίωμα στην εργασία και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να απογοητεύει τους συμβασιούχους αλλά να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη δουλειά με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους.
Στις 10 Φλεβάρη χρειάζεται να γίνει από όλους μας μέρα γενικού ξεσηκωμού, κανένας μόνος του, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς, να δράσουμε με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, να απαιτήσουμε από τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν θέση.
Όλοι είτε είναι συμβασιούχοι που έχουν 24ωρη απεργία είτε είναι μόνιμοι και έχουν στάση από 11,00 π.μ. έως λήξη του ωραρίου, να αναδείξουμε το πρόβλημα των συμβασιούχων, να απαιτήσουμε μην απολυθεί κανείς μετά τη λήξη της σύμβασης του, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως έπραξε ο Δήμος Πετρούπολης.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου