10 Φεβ 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ.

10 Φλεβάρη 2011

Το Συνδικάτο μας σήμερα 10 Φλεβάρη, μέρα απεργίας για τους συμβασιούχους οργάνωσε σε μια σειρά Δήμους της Αττικής συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, προκειμένου να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων, απαιτώντας:

· Να μην απολυθεί κανείς μετά τη λήξη της σύμβασης του, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Είναι ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους.

· Να πάρουν θέση τα Δημοτικά Συμβούλια.

Γιατί το δικαίωμα στην μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το ασφαλές κριτήριο είναι η ανάγκη του εργαζομένου να έχει δουλειά και οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.

Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους συμβασιούχους να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη δουλειά με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 23 Φλεβάρη για να στείλουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, να υψώσει ανάστημα, να απελευθερωθεί από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψει και να πιστέψει στη δύναμή της. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ

κανένας στη ΔΟΥΛΕΙΑ. Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 Φλεβάρη

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου