24 Ιαν 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

πρέπει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στηρίζουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, του γονεϊκού κινήματος, των συναδέλφων εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια.

Στεκόμαστε απέναντι στην περεταίρω απαξίωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απαιτούμε την κατάργηση κάθε ελεύθερης επιχειρηματικής δράσης στα πανεπιστήμια. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι για ακόμα μια φορά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι έμποροι παιδείας που θα πουλάνε αμφιβόλου αξίας και αντικρίσματος πτυχία, με βάση το βαλάντιο του καθενός.

Στην πραγματικότητα στόχος τους είναι να λειτουργεί ακόμα περισσότερο με ιδωιτικοοικονομικά κριτήρια η τριτοβάθμια εκπαίδευση, να γενικευτούν τα δίδακτρα και στα δημόσια πανεπιστήμια, να γίνει ακόμα παραπάνω οικονομικά δυσβάσταχτη για τη λαϊκή οικογένεια η δυνατότητα να μορφωθούν τα παιδιά της. Άλλωστε τόσα χρόνια το έχουμε δει το παιχνίδι αυτό στους Δήμους αλλά και στην Υγεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όταν μπαίνει ο ιδιώτης στο παιχνίδι και τα συμφέροντα του, υποβαθμίζονται οι αντίστοιχες υπηρεσίες ή μπαίνουν «ανταποδοτικά» και άλλα τέλη.

Ενοχλείται η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ακόμα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τολμά και απαιτεί πως η Εκπαίδευση πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Που τολμάει να ζητάει παλεύει τα πτυχία να είναι υψηλού επιπέδου, να δίνουν ολοκληρωμένη γνώση και κατά συνέπεια να είναι μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, να παλεύουμε τα εφιαλτικά τους σενάρια και να διεκδικούμε τα πανεπιστήμια που εμείς και τα παιδιά μας έχουνε ανάγκη. Να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

 

 


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ