13 Δεκ 2023

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Εδώ και πολλούς μήνες οι συνάδελφοι στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας απλήρωτες υπερωρίες και δεδουλευμένα. Κινητοποιήσεις που σε προηγούμενη φάση ανάγκασαν τη δημοτική αρχή Βούρου να δεσμευτεί ότι μεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα θα καλυφθούν μέχρι το νέο έτος. Οι εργαζόμενοι με μαζική συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Όμως η Δημοτική Αρχή για ακόμα μια φορά πηγαίνει ενάντια στους εργαζόμενους του Δήμου, αφού, αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, έστειλε δικαστικό επιμελητή στο Σωματείο των εργαζομένων, για να τους επιδώσει αγωγή, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και αξιοποιώντας τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων ενισχύει το οπλοστάσιο της Κυβέρνησης απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των σωματείων.

Θα έπρεπε να ντρέπονται! Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για να τη βρουν αυτοί!

Από τη μεριά μας δηλώνουμε σε Κυβέρνηση και Δημάρχους ότι τέτοιες κινήσεις δε μας τρομοκρατούν, γιατί ξέρουμε καλά ότι το κάνουν ακριβώς επειδή είναι έκθετοι στα μάτια των συναδέλφων και των δημοτών. Η αλληλεγγύη νικάει κάθε προσπάθεια σπίλωσης του αγώνα των συναδέλφων, όπως αποδείχτηκε σήμερα που ο απλός κόσμος του δήμου αγκάλιασε τους συνάδελφους απεργούς που μοίραζαν ανακοινώσεις ενημερώνοντας για την κατάσταση. Ακριβώς επειδή ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε εργάτης, ο κάθε μεροκαματιάρης ή μικρομαγαζάτορας ξέρει καλά τη σημαίνει απληρωσιά, τι σημαίνει εκμετάλλευση για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι όμιλοι.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων και καλεί τα άλλα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης και μαζικής συμμετοχής στα δικαστήρια  αύριο Τετάρτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 13.00μμ στο κτίριο 5 αίθουσα 1 στην Ευελπίδων που εκδικάζεται η υπόθεση.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ