15 Δεκ 2023

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 6:15 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απέναντι στους χιλιάδες απεργούς που βρέθηκαν την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη στους δρόμους της Αθήνας η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ο αυταρχισμός και η καταστολή. Καταγγέλλουμε τη χρήση χημικών από την αστυνομία σε συναδέλφους απεργούς που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους δήμους και διαδήλωναν έξω από το υπουργείο εσωτερικών, απαιτώντας να συναντηθούν με την αρμόδια υπουργό, με κεντρικά αιτήματα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Μάλιστα, σε μια απαράδεκτη κίνηση η αστυνομία κράτησε απεργούς. «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», ήταν η απάντηση  μας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων μας. Τελικά κάτω από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, η αστυνομία άφησε τους απεργούς συμβασιούχους που κρατούσε, ανάμεσά τους και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου μας, συμβασιούχο στο Δήμο Αθήνας.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή για να χτυπήσει συναδέλφους εργαζόμενους που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια ακριβώς γιατί, όπως έγινε εμφανές και στη συνάντηση με τον εκπρόσωπό της, δεν έχει καμία διάθεση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Την ίδια ώρα υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους επιχειρηματικούς ομίλους που ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες και κάνουν “πράσινες” μπίζνες. Για αυτούς δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί, μόνο ζεστό χρήμα από κρατικές επιδοτήσεις και χαράτσωμα του λαού με τα δημοτικά τέλη και τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες.

Δεν πάει άλλο! Οι ζωές μας δεν χωράνε στο δημοσιονομικό τους κορσέ! Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στους δήμους να απαντήσουν στην κρατική καταστολή και αδιαλλαξία με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντεργατικό προϋπολογισμό. Δεν θα περιμένουμε να τα χάσουμε όλα! Έχουμε τη δύναμη, θα τους τσακίσουμε! Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Διεκδικούμε:

       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.

       Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

       Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

       Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου

 

Όλοι στον δρόμο του αγώνα! Όλοι στο συλλαλητήριο!


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ