27 Ιουν 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 09:30 ΤΟ ΠΡΩΙ!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δήμων να πάρουν μαζικά μέρος στη κινητοποίηση μπροστά στο ΣΕΠΕ την Παρασκευή 30 του Ιούνη στις 09:30  το πρωί.

Θα πάμε να πάρουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με Προέδρους Σωματείων στις 3 του Φλεβάρη. Είχαμε παραδώσει υπόμνημα – καταγγελία με συγκεκριμένους δήμους που δεν δίνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας, που διαθέτουν οχήματα νεκροφόρες, που οι κτηριακές συνθήκες είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού, για τις κυβερνήσεις και τη πλειοψηφία των δημάρχων. Η υγεία και η ασφάλεια μας αποτελεί κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.   Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 65 νεκροί που μετράει μέχρι και σήμερα ο κλάδος, οι εκατοντάδες τραυματίες αλλά και οι χιλιάδες χτυπημένους από επαγγελματικές ασθένειες.

Φτάνει πια. Τώρα με τον αγώνα μας, τις κινητοποιήσεις μας θα τους αναγκάσουμε να πάρουν μέτρα. Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθεί κανένα παιδί  τον πατέρα του και τη μάνα του για να ικανοποιήσουν τη πολιτική τους κυβέρνηση και δήμαρχοι.  

Απαιτούμε

Ø Αποφασιστική ενίσχυση του ΣΕΠΕ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους των Δήμων.

Ø Δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και υπηρεσιών ΥΑΕ ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ΥΑΕ. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε Ιατρούς Εργασίας και Τεχνικούς Ασφαλείας σε όλους τους Δήμους.

Ø Αυστηριοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την υποχρεωτική χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Να μπει τέλος στην αποτίμηση.  

Ø Νομοθετικό πλαίσιο για την αποχή από την εργασία σε περίπτωση που στους εργαζόμενους δεν έχουν χορηγηθεί όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, δεν τους έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί.

Ø Να μην κυκλοφορεί κανένα αμάξι εκτός αμαξοστάσιου αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ και δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας.

Ø Σε κάθε δήμο να υπάρχει Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό.

Ø Ουσιαστική εκπαίδευση στο προσωπικό ιδιαίτερα στους συναδέλφους που δουλεύουν στις τεχνικές υπηρεσίες.

Ø Αυστηροποίηση της 24ώρης λειτουργίας των υπηρεσιών. Να υπάρχει μόνο για σημεία που δημιουργείται πρόβλημα στην ημερήσια λειτουργία και όχι αυτό που υπάρχει σήμερα με την εκτεταμένη λειτουργία.

Ø Καμιά περικοπή από το επίδομα των ΒΑΕ. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στα ΒΑΕ.

Ø Κρατική μέριμνα για τις οικογένειες των θυμάτων από εργατικά Ατυχήματα ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Απαλλαγή των εργαζομένων από το βάρος της εργοδοτικής εισφοράς. Να πληρώνουν οι εργοδότες την εισφορά στα ΒΑΕ για την κάλυψη – πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.  

Ø Αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας στο δημόσιο. Πλήρη και απολύτως δωρεάν κάλυψη της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της ιατρικής αποκατάστασης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή της επαγγελματικής ασθένειας. Πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους για όλο το διάστημα απουσίας από την εργασία λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας (όπως εάν δούλευαν), επανεκπαίδευση, επανένταξη στην εργασία. Πλήρης σύνταξη γι' αυτούς που δεν μπορούν να εργαστούν ή για τις οικογένειες τους σε περίπτωση θανάτου του εργαζόμενου.

Ø Μείωση της φορολογίας των εργαζομένων, των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο σύνταξης, στην κατεύθυνση της κατάργησής τους, άμεση κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας. Να πληρώνει το κράτος και η εργοδοσία.

Ø Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κρατική χρηματοδότηση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ