13 Νοε 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ!!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την συμπαράσταση του στους συναδέλφους μας συμβασιούχους του Δήμου Περάματος. Οι συνάδελφοι που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δουλεύουν στην υπηρεσία καθαριότητας, προσλήφθηκαν κατά τη διάρκειας της πανδημίας, εδώ κα σχεδόν τρία χρόνια καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και μαζί με τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου συναδέλφους κρατάνε το Δήμο Περάματος καθαρός.  

Και αντί η Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τη κυβέρνηση να απολογηθούν που τους στέλνουν στα δικαστήρια για να αποδείξουν τα αυτονόητα, η Δημοτική Αρχή αρνείται να δώσει το χαρτί της συνομολόγησης, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, ότι δήθεν θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις οι αιρετοί κ.λ.π.  

Η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Περάματος δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού με τη κυβέρνηση, υλοποιούν την ίδια πολιτική. Ενιαία είπαν όχι στην τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου και Έργου σε Αορίστου Χρόνου.

Ενιαία αυτές οι πολιτικές δυνάμεις χτύπησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και την αντικατέστησαν με 2μηνα και 4μήνα, με συναδέλφους μέσα από διάφορα προγράμματα και με εργολάβους.

Δεν τους χαρίζουμε το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Δεν τους χαρίζουμε ούτε τις ζωές μας, ούτε τις ζωές των οικογενειών μας. Δεν θα ζήσουμε εμείς μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή. Δεν θα παρακαλάμε κανέναν για το αυτονόητο δικαίωμα μας να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε

Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι ελαστικές μορφές εργασίας. Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αύριο Δευτέρα 14 του Νοέμβρη στις 7:30 το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θα βρίσκεται στην κινητοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων μπροστά στο Δημαρχείο την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ