29 Νοε 2022

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00 – ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ

 


Με το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την υγεία η κυβέρνηση αξιοποιεί την άθλια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ' όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, και βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του λαού, καθώς κάθε ασθενής θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας είτε να καταδικάζεται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.

Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον "θέλουν" να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ προχωρούν στην πράξη σε μειώσεις μισθών στους υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Δεν μπορούμε, ειδικά στο κλάδο μας, που τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες είναι καθημερινότητα, να ζούμε με την ανασφάλεια αν μπορούμε ή όχι να καλύψουμε τις ιατρικές δαπάνες όταν θα μας συμβεί κάτι σοβαρό. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε εμείς που παράγουμε τα πάντα, να μην απολαμβάνουμε τίποτα, ούτε καν υγεία.

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε. Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών.  

Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

    Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

    Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

    Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ