4 Μαΐ 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΕΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πανδημία ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις …

Σήμερα Δευτέρα 4 Μάη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (παράρτημα Βορείου Τομέα) με την συμμετοχή μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης, των συνταξιούχων και του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Δημάρχου Πεντέλης κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της οικονομικής επιτροπής με τηλεδιάσκεψη.

Απαιτήσαμε να αποσυρθούν τα θέματα που αφορούν ιδιωτικοποιήσεις (πράσινο, καθαριότητα εσωτερικών χώρων, διοικητική υποστήριξη και φυσική αγωγή).

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης είδε την κρίση σαν ευκαιρία για το ξεπούλημα πρώτα του οδοκαθαρισμού και της μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων και έχει πάρει φόρα… κατηφόρα! Λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης της ΝΔ και επιδιώκει να τελειώνει με τις δημοτικές υπηρεσίες για να ταΐσει με ζεστό χρήμα τους εργολάβους.

Η ξεκάθαρη τοποθέτησή της Δημάρχου υπέρ της λειτουργίας του Δήμου ως επιχείρησης πρέπει να προβληματίσει όλους τους συναδέλφους στο Δήμο Πεντέλης και όχι μόνο. Πληθαίνουν οι Δημοτικές Αρχές που υπερασπίζονται ανοιχτά τα κέρδη των εργολάβων, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτούς, τους βάρβαρους νόμους της αγοράς.

Τα όσα απίθανα μας δήλωσε η δήμαρχος, ότι δηλαδή δεν της επιτρέπει το κράτος να κάνει προσλήψεις παρά το ότι εκείνη το επιδιώκει, δείχνουν ακριβώς πόσο καλοσχεδιασμένο είναι το έγκλημα. Το κράτος που υπηρετεί και η ίδια και η Δημοτική Αρχή της και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το ίδιο κράτος, το κράτος δηλαδή που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η Δημοτική Αρχή με την απόφασή της τα προικίζει μέσα στη κρίση με 2.543.901 ευρώ! Όπως εντελώς προσχηματικό είναι το “δεν κάνω απολύσεις”, γιατί απολύσεις θα κάνει, όπως έχει ξανακάνει, όταν πια θα έχει διαλύσει τις δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο με τον αγώνα τους να αφήσουν στις διαδικτυακές ιστοσελίδες τις αποφάσεις που πήρε σαν το κλέφτη η δημοτική αρχή. Με συμμάχους τους δημότες που θα πληρώσουν το λογαριασμό, να βάλουν ένα τέλος στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να περάσει τις αντεργατικές πολιτικές της.

Να μην αποδεχθούμε και να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι Δημοτικές Αρχές τύπου Δήμου Πεντέλης, που σήμερα έχουν φτάσει την κατάσταση στους δήμους σε σημείο που να παρουσιάζουν τις ιδιωτικοποιήσεις σαν αναγκαιότητα. Τώρα να διεκδικήσουμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις  και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους , καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας.


  


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ