27 Φεβ 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας, διοργανώνει Εκδήλωση με θέμα “Γυναίκα στην Καθαριότητα: Επιπτώσεις στην Υγειά - Μητρότητα” και καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους την Πέμπρτη 7 Μάρτη στις 6 ώρα το απόγευμα στην Αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων, Αγ Φιλοθέης 5β.
Τιμάμε τις εργαζόμενες γυναίκες που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Συνεχίζουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης. Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της γυναίκας με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας. Τις ανάγκες της οικογένειας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.
Εμπόδιο σε όλα αυτά μπαίνει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στα ερείπια και των δικαιωμάτων των γυναικών. Και στο κλάδο μας, στην πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία, η γυναικεία εργασία γενικεύεται λόγο της έλλειψης προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα. Όλο και περισσότερες γυναίκες κρέμονται από τα σκαλιά των απορριμματοφόρων και μετακινούν τους κάδους. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια. Τα εργοδοτικά εγκλήματα αφήνουν μικρά παιδιά χωρίς μητέρες, γυναίκες σακατεμένες. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Και όλα αυτά την ώρα που η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία υποβαθμίζεται συνολικά.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο κλάδο να έρθει στην εκδήλωση μας για να ενημερωθεί για τις συνέπειες της εργασίας στην καθαριότητα στο γυναικείο οργανισμό. Να φέρουμε την εμπειρία μας από τους χώρους δουλειάς, να τη συζητήσουμε, να δούμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας. Η συζήτηση μας αφορά όλους, γυναίκες και άνδρες που εργαζόμαστε στους δήμους και τη περιφέρεια.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ