27 Φεβ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΥΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σαββατοκύριακο που πέρασε μια νέα «μαύρη» σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) δηλαδή η ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αντί να διοργανώσει ένα συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους, εργάτες που θα συζητούσαν τα προβλήματα του κλάδου, διοργάνωσε ένα συνέδριο στο πνεύμα των Αποκριών. Άφησε εργοδότες και διευθυντικά στελέχη να υποδύονται τους εργάτες. Το έργο αυτό εκτός από κακοπαιγμένο, ήταν και άθλια σκηνοθετημένο. Ο σκηνοθέτης - μεγαλοεργοδότης Βασιλόπουλος διάλεξε να κάνουν τον εργάτη άνθρωποι που καμία σχέση δεν έχουν με την εργασία, παρά μόνο γνωρίζουν να τσακίζουν τους εργαζόμενους που έχουν στην δούλεψη τους.
Έφεραν τραμπούκους, νονούς της νύχτας για τους φυλάνε. Αλήθεια ποιο γνήσια εργατικό συνέδριο είχε την ανάγκη μπράβων να φυλάνε τους σύνεδρους; Από ποιους φυλάγονταν;
Τα γεγονότα του σαββατοκύριακού είναι το αποτέλεσμα και ο καθρέπτης για τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας εδώ και καιρό. Δυνάμεις που φέρνουν διευθυντές και εργοδότες να ψηφίζουν αντί για εργαζομένους, που φέρνουν ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα. Δυνάμεις που πλήρωσαν και έφεραν μέχρι και νονούς της νύχτας στις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Ως εδώ! Έξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Καταγγέλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και υπονόμευσης του εργατικού κινήματος. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και εργαζόμενο να βγάλει τα συμπεράσματα του. Γυρνάμε την πλάτη στην αθλιότητα του εργοδοτικού συμβιβασμένου συνδικαλισμού. Χτίζουμε από τα κάτω με γερές βάσεις δυνατότερα σωματεία και ενισχύουμε το πλαίσιο πάλης και δράσης. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους της ΟΙΥΕ.

 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ