21 Νοε 2018

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει την δίκαιη αντίδραση του ναύτη του πολεμικού ναυτικού Σταύρου Παπαδάκη της φρεγάτας Ναυαρίνον που βγήκε στην αναφορά και εναντιώθηκε στη συμμετοχή του πλοίου στις ΝΑΤΟικές αποστολές. Ο ναύτης για αυτή του τη πράξη τιμωρήθηκε με μετάθεση.
Η πράξη του τιμάει τον λαό μας που παλεύει για ειρήνη και σεβασμό στους λαούς της περιοχής μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τη πολιτική της βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Οργανώνει και συμμετέχει σε φιέστες με σκοπό να κάνει την Ελλάδα ορμητήριο των αμερικανατοϊκών προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου.  Την ώρα που μειώνει δραστικά μια σειρά από δαπάνες όπως για την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές παροχές, δεν διστάζει  να δίνει 4,2 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς μετατρέποντας το Αιγαίο σε πολεμικό ορμητήριο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον ναύτη Παπαδάκη και να απαιτήσουν:

Ø Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Ø Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Ø Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ø Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ