3 Ιουλ 2018

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5-7-2018 ΣΤΙΣ 19:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και τη Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος την Πέμπτη 5-7-2018  στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση στην Ομόνοια και τη πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας. 
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προβάρει γραβάτες για να γιορτάσει την έξοδο από τα μνημόνια και την «ανάπτυξη» που έρχεται, μια ολόκληρη περιοχή κάθεται πάνω σε μια αναμμένη βόμβα. Η Δυτική Αττική και το Θριάσιο, εδώ και 60 χρόνια ζουν με αυτή. Είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής. Πρόσφατα βουνά από σκουπίδια γέμισαν τις γειτονιές μας αφού ο ΧΥΤΑ έκλεισε εξαιτίας ρήγματος που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών.
Υπερκορεσμός της χωματερής, ονομάζεται αυτή η “υγειονομική βόμβα” . Η κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν βγάζουν λέξη για το έγκλημα αυτό, αλλά αντίθετα συμπορεύονται με την Ε.Ε. που αντιμετωπίζει τη διαχείριση των απορριμμάτων ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Το ζήτημα αυτό αφορά όλους εμάς που εδώ και δεκαετίες που καθημερινά χωρίς κατάλληλα μέσα προστασίας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με κίνδυνο για την υγιεινή και ασφάλεια μας, δίνουμε την μάχη για να λειτουργήσει η χωματερή που θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Αφορούν εμάς που με το αίμα μας κυριολεκτικά λόγω της εντατικοποίησης και των άσχημων συνθηκών εργασίας, περιμένουμε να μας πετσοκόψουν ακόμα και το ελάχιστο αντιστάθμισμα των ΒΑΕ στις αρχές του νέου μετα-μνημονιακού έτους. Ας το ακούσουν όλοι τους καλά! Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή!
Συνάδελφοι, μαζί με τα άλλα Σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας και Αττικής διεκδικούμε:
-Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
-Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.
-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση.
-Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
-Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.
-Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
-Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ