10 Απρ 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη πρώτη στιγμή το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τα ταξικά σωματεία μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων με κύριο αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου. Αυτός ο αγώνας δεν ήταν εύκολος. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το Μαύρο Μέτωπο:

·        Τη κυβέρνηση που από την πρώτη ώρα προσπάθησε να σπείρει τον εφησυχασμό καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ότι θα μονιμοποιήσει τους συναδέλφους στο μέλλον.
·        Τη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που από την αρχή ήταν αντίθετοι στο δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
·        Την ΕΕ που με οδηγίες τις επιδιώκει να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες.
·        Τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που έκαναν τα πάντα προκριμένου να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των συναδέλφων συμβασιούχων.

Με όλους αυτούς απέναντι καταφέραμε και αναπτύξαμε πλούσια δράση και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και κατά τόπους, με απεργίες, παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια καταλήψεις κ.λ.π. Και ο αγώνας αυτός έφερε αποτελέσματα. Χάρη σε αυτόν τον αγώνα συνάδελφοι μας που μπήκαν για μερικούς μήνες στο δήμο δούλεψαν για δύο και τρία χρόνια, χάρη σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στο διαγωνισμό Μόνιμου Προσωπικού. Ο αγώνας μας δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε.

Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

Με παρακαταθήκη τον αγώνα που δόθηκε εδώ και τρία χρόνια απέναντι στην ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους. Ομηρία που συνεχίζεται και σήμερα στους συναδέλφους του Βοήθεια στο Σπίτι, του ΚΗΦΗ, των ΚΔΑΠ, των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι σήμερα τα κενά στους δήμους είναι τεράστια. Όλοι γνωρίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο και οι 8166 σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν αυτά τα κενά που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημάρχων. Σκοπός τους και στόχος τους είναι ένας. Να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες και από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Με την τελευταία προκήρυξη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων με παράταση θα αποκλειστούν. Στην προσπάθειά τους οι συνάδελφοι να μην χάσουν τη δουλεία τους θα αξιοποιήσουν όλους τους τρόπους προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά. Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα, όπως ήμασταν και την περίοδο που συμπλήρωναν αιτήσεις για τον διαγωνισμό, όπου εκατοντάδες απευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ. Άλλωστε το σπίτι των εργατών είναι το ταξικό σωματείο τους. Που τους στάθηκε σε όλες τις στιγμές του αγώνα και κυρίως όταν Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους γύρισαν την πλάτη.

Διεκδικούμε:
      Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!
      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες  των Δήμων!
      Καμιά απόλυση συμβασιούχου!Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ