29 Απρ 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΤΟΥ ΜΑΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                           

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καλεί όλους τους συναδέλφους στους Δήμους και την Περιφέρεια, να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαϊου 2018 στις 19:00 στα Γραφεία του  Συνδικάτου (Ιωάννη Χρυσάφη 10- Ηλιούπολη) με θέμα:
“ 1η Μάη 2018: Ενάντια στην εκμετάλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών”.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, έκθεση φωτογραφίας, και μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,  η 1η Μάη είναι Απεργία, αποτελεί ήμερα σύμβολο για την  παγκόσμια εργατιά που κουβαλά μαζί της όλα τα διδάγματα από τις μεγαλύτερες μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44, όλους όσους έδωσαν την ζωή τουςγια κατακτήσεις και δικαιώματα για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Φέτος η 1η Μάη μας βρίσκει μπροστά σε εξαιρετικά σύνθετες εξελίξεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών κομμάτων, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας». Σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.
 Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε σήμερα να αποδώσουμε στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι τις μέρες μας, είναι να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σαρώνουν τα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας για τα κέρδη των καπιταλιστών, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με γνώμονα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα στην πάλη  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την προσφυγιά και το φασισμό, που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
Ενάντι στην εκμετάλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ