20 Μαρ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 27 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Συνά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφε συμβασιούχε πάρε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου τη Τρίτη 27 του ΜΑΡΤΗ που προκηρύσσει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης. Δώσε μαζικό, μαχητικό παρών στο ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 12:00 στην Ομόνοια.
Απαιτούμε. Τώρα η κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση που να μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η κυβέρνησημας κοροϊδεύει. Μέσα από τη προκήρυξη του ΑΣΕΠ η συντριπτική πλειοψηφία που δουλεύουμε σήμερα στους δήμους πετιόμαστε ξανά στην ανεργία. Η αυξημένη μοριοδότηση που θα μας έδινε υποτίθεται η κυβέρνηση δεν μας καλύπτει.
Κυβέρνηση, ΝΔ και ΚΕΔΕ έχουν κοινούς στόχους, είναι στυλοβάτες του σημερινού σάπιου συστήματος.  Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς στηρίζουμε σήμερατις υπηρεσίες καθαριότητας. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι οι 8166 συνάδελφοι που θα έρθουν στους δήμους το επόμενο διάστημα δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά που οι πολιτικές τους έχουν δημιουργήσει. Συνάδελφοι μας συμβασιούχοι ήταν που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο απορριμματοφόρο λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού. Ένας όμως είναι ο σκοπός τους,να υποβαθμίσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στα επιχειρηματικά συμφέροντα για να ενισχύσουν τη κερδοφορία τους. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις που έχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΣΕΒ.
Μάταια προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους συμβασιούχους και τους ανέργους. Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά, δεν είμαστε ενάντια στη προκήρυξη. Να ολοκληρωθεί κανονικά η προκήρυξη και ταυτόχρονα να μονιμοποιήσει και εμάς.Να σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθώντας να στρέψει τους ανέργους απέναντι στους συμβασιούχους.
Συνάδελφεσυμβασιούχε ψηλά το κεφάλι. Ξανά βγαίνουμε στους δρόμους, οργανωμένα, συντεταγμένα, με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ μας. Ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα το καταφέραμε με τον αγώνα μας, την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας. Κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να καπηλευτούν τον αγώνα μας. Αυτό που επιτυγχάνουν είναι να σπείρουν απογοήτευση.
Καλούμε όλες τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων από σήμερα να βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν, να κουβεντιάσουν με  τους συναδέλφους συμβασιούχους αλλά ταυτόχρονα να πάρουν και όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της στάσης αλλά και του συλλαλητηρίου.