24 Οκτ 2017

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άλλη μια Μαύρη Δευτέρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους. Τρία ακόμα εργατικά ατυχήματα στο βιολογικό καθαρισμό του Λασιθίου, στο Δήμο Λυκοβρυσης Πεύκης και στο Δέλτα Θεσσαλονίκης . Ένας ακόμα νεκρός στην μακριά λίστα των θανάτων και 4 ακόμα τσακισμένοι. Αίτια του «φαινομένου» αυτού είναι άραγε η κακή τύχη ή η συγκυρία; Και βέβαια όχι.
Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων.
Για όλα αυτά την κύρια και μοναδική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων που θεωρούν κόστος την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και για να το μειώσουν δεν διστάζουν να παίξουν και με τις ζωές των συναδέλφων προκειμένου να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
Θα το ξαναπούμε τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα.
Συνάδελφοι τώρα να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας και το ΣΥΝΔΙΑΚΤΟ, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο εργατικό ατύχημα. Να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος εργάτης που δεν θα γυρίσει στο σπίτι του μετά το τέλος της βάρδιας.
Απαιτούμε:
Ø     Ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών σύμφωνα με τους κανονισμούς να μην κινείται κανένα όχημα.
Ø     Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.
Ø     Διασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία με πλήρη συστήματα ασφαλείας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του συναδέλφου από το Λασίθι αλλά και τα περαστικά στους υπόλοιπους συναδέλφους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ