8 Σεπ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι /σσες για άλλη μια χρονιά θα ακούσουμε το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης και θα  παρακολουθήσουμε τον διαγκωνισμό για το ποιος καλύτερα θα βγάλει την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.
Το βασικό όμως ερώτημα είναι «ανάπτυξη» για ποιόν;
Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για τα συμφέροντα της συντριπτική λαϊκή πλειοψηφίας; Η πορεία είναι ήδη χαρτογραφημένη. Για τον εργαζόμενο λαό υπάρχει συνεχής φοροεπιδρομή, κακοπληρωμένα-ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης για να φτιασιδώνεται το ποσοστό της ανεργίας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καρατόμηση κοινωνικών επιδομάτων.
Την ίδια στιγμή για το κεφάλαιο υπάρχει εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις.
Η «Ανάπτυξη» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα του Κεφαλαίου απαιτεί το χτύπημα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στην ΔΕΘ δεν θα γίνει κουβέντα για την εντατικοποίηση σε όλους τους χώρους εργασίας, δεν θα πουν λέξη για την κατάργηση των δεκάδων μορφών ελαστικών σχέσεων, ούτε που θα ασχοληθούν για τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα στους χώρους εργασίας και τους εκατοντάδες τραυματίες που οφείλονται στην ενταντικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, στους κακοσυντηρημένους στόλους και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Όλα αυτά και πολλά περισσότερα ακόμα δεν χωράν στην «ανάπτυξη» τους.
«Δίκαιη ανάπτυξη» για την Τοπική Διοίκηση Α’ και Β’ βαθμού εννοούν την συρρίκνωση και την όλο και πιο βαθιά με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια λειτουργία, με τους εργαζόμενους να απειλούνται με την «αξιολόγηση» και την κινητικότητα, με περιστολή δικαιωμάτων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έδωσε και δίνει σκληρό αγώνα για να οργανώσει στο σύνολο του το εργατικό δυναμικό του κλάδου. Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες όπως και οι κινητοποιήσεις των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών, δείχνει ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, πως υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο,  αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.
Γι αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει και προετοιμάζει το χτύπημα των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζόμενων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

                                                                                     

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ