11 Σεπ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε περί δήθεν «ανάπτυξης» και μάλιστα «δίκαιης», οι εργαζόμενοι ειδικά στους τομείς πρώτης γραμμής (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικά συνεργεία κ.α.) που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της πλήρους απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, συνολικότερα προστασίας της ζωής, της εντατικοποίησης της εργασίας, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά μιας οικονομίας που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.
Υπεύθυνοι για τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων όσο και να αποποιούνται τις ευθύνες τους. Παρέα όλα αυτά τα χρόνια υιοθέτησαν τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των βιομηχάνων  προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας και  φροντίζοντας  ταυτόχρονα να απαξιώσουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.
Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις άθλιες  συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα περισσότερα αμαξοστάσια των Δήμων , για  την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, για την άσχημη κατάσταση των μηχανημάτων και την υποβάθμιση των υποδομών λόγω της υποχρηματοδότησης, για τη μη παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας,  για την απουσία γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας κ.λ.π.
Γνωρίζουμε πολύ καλά και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Σκοπός τους είναι η πλήρη υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών ιδιαίτερα των τεχνικών με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Συνάδελφοι ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και από τη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και από τη πλειοψηφία των δημάρχων που προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας δεν διστάζουν να παίξουν με τη ζωή  και την ασφάλεια μας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία των δήμων να κάνουν δική τους υπόθεση την υγεία και την ασφάλεια στην εργασίας και με αποφάσεις τους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΕΜΠΤΗ 14 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου αλλά και στη παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

Διεκδικούμε:
Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μη κινείτε κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του Τεχνικού Ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κ.λ.π.      
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ