26 Ιουν 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ .

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 26-6-2017 με πρωτοβουλία της ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμβασιούχων από τους δήμους Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και οι λόγοι που προχωρά σε 10.000 απολύσεις. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η απόλυση 10.000 συναδέλφων συμβασιούχων στους δήμους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Με αγωνιστική διάθεση ήρθε  σωρεία  προτάσεων  τόσο σε τοπικό  όσο και σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου για να αποτραπούν οι απολύσεις.
Καταγγέλθηκε η διενέργεια έρευνας από τον εισαγγελία Πρωτοδικών για τα συσσωρευμένα σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι στους δήμους γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αντεργατική πολιτική πάει χέρι χέρι με τη καταστολή.
Πάρθηκαν είναι οι εξής Αποφάσεις:
1)     Τη Τρίτη 27-6-2017 από το πρωί θα πρέπει να είμαστε στους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Επίσης θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως πικετοφορίες, συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία με σκοπό την ενημέρωση ολόκληρης της εργατικής τάξης για τον αγώνα των συμβασιούχων.

2)     Τη Τετάρτη 28-6-2017 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις Στήλες του Ολυμπίου Διός στις 10:00 το πρωί.

3)     Τη Πέμπτη 29-6-2017 24ώρη Απεργία και Πανελλαδική Συγκέντρωση στη Αθήνα στις 10:00 στην Ομόνοια.  

4)     Είμαστε σε ετοιμότητα. Την ώρα της συζήτησης της επαίσχυντης πρότασης νόμου της κυβέρνησης που απολύει 10.000 εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή.

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν καμιά απόλυση. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου και τις επιτροπές συμβασιούχων να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα  μέτρα  για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης.    
                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 26-6-2017