8 Ιουν 2017

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 1 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και κυκλώνουν σχεδόν όλο τον πλανήτη. Τριγύρω από την χώρα μας ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων. Ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών ανταγωνίζονται με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο.  Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Λένε οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ, αλλά και η ΕΕ, δεν εμποδίζει αλλά αντίθετα ενισχύει την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων:

·        Εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
·        Ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
·        Δίνει 4 δισ., όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με το 4ο μνημόνιο, κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας.
Τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια.
Η κυβέρνηση συμμετέχει ήδη δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Η Σούδα ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία και ως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας :

·   Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
·     Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
·        Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
·        Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
·        Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
·  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
·        Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
·   Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,
ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στο 210 9939900.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ