13 Μαΐ 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 1Η ΜΑΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της Πρωτομαγιάς η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης. Για να τιμήσουμε τους αγώνες της τάξης μας για να κάνουμε τον απολογισμό μας αλλά και τον προγραμματισμό μας για το επόμενο διάστημα.

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου. Τότε, τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό βάφτισαν τους εργάτες «τρελούς» και αποκαλούσαν τον αγώνα τους «η τρέλα του 8ωρου». Γι’ αυτή την «τρέλα» οι εργάτες πάλεψαν σκληρά, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ταξικής πάλης.

Σήμερα το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς για να αντιμετωπίσει την κρίση του, ορμάει ξανά, με τον πιο βάρβαρο τρόπο απέναντι στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, θέλει την πιο άγρια εκμετάλλευση των λαών, αναζητάει περισσότερη ανθρώπινη σάρκα για να τραφεί, προκαλεί νέες σφαγές, πολέμους για να ξαναμοιράσει τη λεία.

Ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε πιο άνιση κατανομή του πλούτου από ότι σήμερα. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη! Αμύθητα πλούτη για τους ελάχιστους που παρασιτούν, φτώχεια και εξαθλίωση για τη κοινωνική πλειοψηφία που παράγει αυτόν το πλούτο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ: ΣΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους συναδέλφους στους Δήμους και τη Περιφέρεια να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Θα ακολουθήσει και γλέντι με την ορχήστρα και το χορευτικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στην Ηλιούπολη (Χρυσάφη 10) στις 8 το απόγευμα.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ