30 Σεπ 2015

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ



                                                                                                                               Αθήνα 29-9-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική παράσταση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη  29/9/15
το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με σωματεία και επιτροπές αγώνα 5μήνων στους δήμους, διεκδικώντας την άμεση εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων του Υπ. Εργασίας που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, κάτω από τη πίεση και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με 5μηνες συμβάσεις.
Μετά από πίεση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και των εργαζομένων  αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων, όπως για παράδειγμα να ισχύει και για τους εργαζομένους με τις 5μηνες συμβάσεις κανονικά το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας, γονικής άδειας ή αναρρωτικής και να παύσει το καθεστώς που ισχύει σήμερα, το οποίο προβλέπει ότι αν λάβουν τέτοιου είδους άδεια επιμηκύνεται η παραμονή τους στο πρόγραμμα ανάλογα τις ημέρες που έκαναν χρήση άδειας χωρίς να αμείβονται για αυτή.
Κάτω από την ανυποχώρητη στάση μας η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και μετά από επικοινωνία που είχε με την γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου, η οποία θα δίνει σχετική οδηγία στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και τους δήμους, μέσω της οποίας θα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα παρουσιολόγια των δήμων η δικαιολόγηση της απουσίας του εργαζόμενου στα 5μηνα και να σταματήσει ο διαχωρισμός των εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι ήδη τα ταξικά σωματεία στους ΟΤΑ σε μια σειρά δήμους έχουν επιβάλει την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στο σύνολό της και για τους εργαζόμενους στα 5μηνα.


H Διοίκηση του Συνδικάτου