8 Μαΐ 2015

Σχετικά με τις προσλήψεις μέσω αντιτίμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 8-5-2014 αντιπροσωπεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τις ανταποδοτικές προσλήψεις μέσω αντιτίμου στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε στον Γεν Γραμματέα ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έρχονται να υπηρετήσουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος , αλλά και να εισάγει με βίαιο τρόπο το αντίτιμο σε μια σειρά υπηρεσίες που θα έπρεπε να ήταν δωρεάν. Με το συγκεκριμένο σύστημα μετακυλίει  στους εργαζόμενους – δημότες τις εργοδοτικές εισφορές με σκοπό να σταματήσει η όποια χρηματοδότηση έχει απομείνει μέχρι σήμερα.
Του υπενθυμίσαμε ότι σε όσες χώρες εφαρμόσθηκε το συγκεκριμένο σύστημα οι υπηρεσίες ή υποβαθμίστηκαν ή έκλεισαν αφού το αντίτιμο αποδείχθηκε δυσβάστακτο για τους εργαζόμενους αλλά και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.
Επαναλάβαμε την θέση μας ότι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί το σύνολο του αντεργατικού πλαισίου και το σύνολο των υπηρεσιών να καλυφθεί με εργαζόμενους με ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ σχέση  ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού επικαλούμενος τους μνημονιακούς νόμους (δηλαδή αυτούς  που υποτίθεται θα καταργούσε σε μια νύχτα), ενώ για το μόνο που δεσμεύτηκε να απαντήσει είναι για το εργασιακό καθεστώς που διέπουν τις συγκεκριμένες συμβάσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς που ασκούνται από τις Διοικήσεις των δήμων αλλά μαζικά, οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους και τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ τους να απαιτήσουν το δικαίωμα τους στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ. Καλούμε και όλη τη κοινωνία να σηκώσει το ανάστημα του απαιτώντας να σταματήσει ή παρά πέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού.

H Διοίκηση του Συνδικάτου