4 Μαΐ 2015

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον επόμενο μήνα χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απόλυση τους αφού με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Η πλειοψηφία των σχολικών καθαριστριών χρόνια τώρα δουλεύουν σε ένα άθλιο εργασιακό καθεστώς, υπό ομηρία αφού κάθε χρόνο ανανεώνεται η σύμβαση τους, με μισθούς  των 200 και 300 ευρώ και ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους αλλά πάντα με καθυστέρηση και έναντι. Ταυτόχρονα όμως είναι και εκείνο το προσωπικό που είναι υποχρεωμένο να σηκώνει στις πλάτες του τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Κανένα σχολείο δεν πρέπει να παραδοθεί σε εργολάβο ή σε ΚΟΙΝΣΕΠ όπως επιτάσσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας προκειμένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να εξοικονομήσει χρήματα για να πληρώσει τους «δανειστές της».
Οφείλει η συγκυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Και η λύση είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις και ταυτόχρονα να δρομολογήσει η κυβέρνηση τη μονιμοποίηση τους.

Καλούμε τα σωματεία των δήμων να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και να προχωρήσουν στην οργάνωση και των συγκεκριμένων εργαζομένων ώστε να αποτρέψουν οργανωμένα τις μαζικές απολύσεις αλλά και την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση στη καθαριότητα  των σχολείων. Ταυτόχρονα οι σύλλογοι γονέων να απαιτήσουν να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια, να μη παραδοθεί κανένα σχολείο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.  
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Δήμων με αποφάσεις τους να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6-5-2015 στις 12:30 το πρωί στη πλατεία Κολοκοτρώνη στη παλιά Βουλή.

H Διοίκηση του Συνδικάτου