27 Οκτ 2014

Η αδράνεια και η απάθεια είναι συνενοχή και εμείς δε συναινούμε.



Την Κυριακή 26 Οκτώβρη στο παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών Δ.Σ. Σωματείων εργαζομένων των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής μετά από πρόσκληση των Σωματείων εργαζομένων στους Δήμους: Αγ. Αναργύρων, Πετρούπολης, του Συλλόγου Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας καθώς και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με θέμα τον συντονισμό της δράσης ενάντια στην πολιτική των απολύσεων που μέσα από τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΑΧ στους Δήμους, τις Περιφέρειες και το δημόσιο γενικότερα και θέλει να προσθέσει 6.500 συναδέλφους στους ήδη 1.500.000 ανέργους.
Στην σύσκεψη, κοινή ήταν πεποίθηση όλων για την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και τους φορείς της. Καταγγείλαμε την κυβέρνηση καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους µε δικαιώματα και να διευρύνουν παραπέρα στις ευέλικτες μορφές εργασίας.
Καταγγείλαμε επίσης την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που τόσα χρόνια όχι μόνο έβαλε πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική, που ήθελε τους εργαζόμενους «λάστιχο», μέσα από τις ελαστικές μορφές εργασίας, αλλά ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, συνεχίζει να τους εχθρεύεται και να τους προβοκάρει ως δήθεν διασπαστές, επειδή οργανώνουν τον αγώνα τους.
Στην σύσκεψη ομόφωνα αποφασίστηκε:
Να συντονίσουμε την δράση μας, να συνεχίσουν τον αγώνα μας, να στήσουν Επιτροπές ΙΔΑΧ σε όλους του Δήμους και την Περιφέρεια, να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους με συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις,
Να καλέσουν τα Δ.Σ. των Σωματείων της Αττικής, να συνεδριάσουν και να κηρύξουν Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30/10/2014 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.30 στη  πλατεία  Κλαθµώνος. 
Να συντονίσουμε την δράση μας με τους άλλους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που τους συνθλίβει η βάρβαρη πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης,
Να καλέσουμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στις 12.00 στο Σύνταγμα
Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Κατάργηση του ν. 4250 περί αξιολόγησης και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ.

Η αδράνεια και η απάθεια είναι συνενοχή και εμείς δε συναινούμε.

H Διοίκηση του Συνδικάτου