28 Οκτ 2014

Όλοι στην στάση εργασίας τη Πέμπτη 30 Οκτώβρη από τις 12:00 μέχρι τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συνάδελφοι: Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και στους Δήμους θέλει να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.
Τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια.
Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους Δήμους με «εντολή Δημάρχου» ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται.
Οι Δήμαρχοι, δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε  τομείς – φιλέτα των Δήμων.
Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή, στάθηκαν ενάντια στις Επιτροπές Αγώνα ΙΔΑΧ, εξαπέλυσαν επίθεση στη συγκρότησή τους και στη συγκρότηση του Συντονιστικού, δείχνοντας καθαρά ότι εναντιώνεται στην οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, διευκολύνοντας πρακτικά την προώθηση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.
Να βγουν συμπεράσματα. Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους. Μας θέλουν άνεργους ή μισοεργαζόμενους, εργαζόμενους - σκλάβους ή 5μηνίτες για να πετύχουν την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Φτάνει πια. Η σταθερή δουλειά, η δουλειά με δικαιώματα δεν μπορεί να θεωρείται άπιαστο όνειρο.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην στάση εργασίας τη Πέμπτη 30 Οκτώβρη από τις 12:00 μέχρι τέλος ωραρίου και στην συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ενάντια στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Να μην γίνει καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μαχητικά μέρος στο μεγάλο, πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η  Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ προσυγκέντρωση του Συνδικάτου 11:00 ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ                                           
                                     
                                              Η Διοίκηση του Συνδικάτου