2 Ιουλ 2014

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Ιούλη, συγκέντρωση 10:30 στην Ομόνοια.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού! Καθημερινά όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης στις ζωές μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό.
Λέμε όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στα σωματείο μας.
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.
Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%
Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους εργαζόμενους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας
Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ. Θεωρούμε ότι η νέα καταγραφή των ΙΔΑΧ δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά πιστεύουμε ότι στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων.                                                          

Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της.
Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με το σύνολο της εργατικής τάξης. Να βρούμε συμμάχους ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν. Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.
Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.
Συνάδελφε: Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, πάρε και εσύ μέρος στην οργάνωση και περιφρούρηση της Απεργίας. Δράσε και εσύ μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Ιούλη .
Όλοι στην συγκέντρωση 10:30 στην Ομόνοια.
Η  Διοίκηση του Συνδικάτου