11 Σεπ 2013

ΟΛΟΙ στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 -19 Σεπτέμβρη



ΟΛΟΙ  την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση 10.30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία, ότι μέχρι το 2020 η χώρα θα έχει γίνει ανταγωνιστική και ισχυρή, θα έχει ξανοιχτεί στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο λαός έχει πια πείρα. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου εκφράζουν αισιοδοξία, ετοιμάζουν νέα διαρκή σφαγή των εργαζόμενων και του λαού.
Οι εξελίξεις στον κλάδο τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς: Ήδη έχουμε τους  σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και μέχρι τις 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν οι συνάδελφοι δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που θα φύγουν άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Οι παιδικοί σταθμοί έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό το να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική
Ο νόμος για το νέο σχολείο που ψηφίστηκε στη Βουλή κάνει την κατάσταση στην παιδεία για την λαϊκή οικογένεια εκρηκτική. Αυτός ο νόμου είναι αντιδραστικός. Αρκετά παιδιά θα πετιούνται έξω από την εκπαίδευση ακόμη και από το λύκειο. Η παραπαιδεία ενισχύεται, ο αποκλεισμός των παιδιών της εργατικής τάξης είναι δεδομένος.
Προχωράνε ακάθεκτα τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους κρίσιμους για τη ζωή του λαού τομείς (νερό, λιμάνια,  αεροδρόμια, ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ. Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.
Ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ κλπ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία. Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!  Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.
Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την περιφέρεια  να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξίας και μπορούμε να τα καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, με μαζική συμμετοχή όλων μας στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.
·        Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΠΑΦΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
·        Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
·        ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ  την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση 10.30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
                                           
                                     H Διοίκηση του Συνδικάτου