10 Οκτ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νεολαίε, μικρέ ΕΒΕ,
Tα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, χτυπούν βάναυσα κάθε πτυχή της ζωής του λαού, μηδενίζοντας το βιοτικό του επίπεδο και τσακίζοντας κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε καλούμε να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα μας, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νεολαία, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, γονείς και όλα τα λαϊκά στρώματα. 
Σήμερα την ώρα που κυβέρνηση, δήμαρχοι, Ε.Ε και οι πιστοί τους φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, σχεδιάζουν και προωθούν πώς θα φορτώσουν την κρίση και πώς θα βγουν αλώβητοι από αυτή, εμείς θα πρέπει να καταστρώσουμε το δικό μας σχέδιο.
Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποιοι ευθύνονται για τα βάσανα που περνάμε εμείς και τα παιδιά μας σήμερα, δίνοντας σαφές πολιτικό περιεχόμενο, στόχο και προσανατολισμό στους αγώνες μας, οργανώνοντας τη δική μας Κοινωνική Συμμαχία. Κοινωνική Συμμαχία που θα ενώνει τον εργαζόμενο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον άνεργο που ματώνει καθημερινά στον αγώνα της επιβίωσης, το γονιό που σήμερα πετούν το παιδί του έξω από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, το γονιό που σήμερα αδυνατεί να καταβάλλει τα τροφεία και απειλείται από την τοπική διοίκηση ότι το χρέος του αυτό θα πάει στην εφορία, τον ηλικιωμένο που σε λίγο θα μένει αβοήθητος αφού οι κοινωνικές δομές είναι στο πρώτο στόχαστρο της πολιτικής αυτής. Κάθε άνθρωπο που τον αναγκάζουν να στοιβάζεται στις ουρές για να εξασφαλίσει το φάρμακό και την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεται, κάθε  άνθρωπο που αδυνατεί να εξασφαλίσει τα προς «το ζην» και καλείται να πληρώσει χαράτσια και φόρους κινδυνεύοντας να πεταχτεί  κυριολεκτικά στο δρόμο.
Κάθε λαϊκή οικογένεια που ζει το δικό της Γολγοθά βλέποντας το παιδί της να βυθίζεται στον κόσμο της εξάρτησης και των ναρκωτικών, που δηλητηριάζουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης της ανεξέλεγκτης δράσης των επιχειρηματιών και της σκόπιμης  ανυπαρξίας του κράτους. Τον συνταξιούχο που αναγκάζεται μετά από πολλά χρόνια περιφανής δουλειάς να ζει με σκυμμένο κεφάλι, αδυνατώντας να επιβιώσει. Τη νεολαία που μαστίζεται από 50% ανεργία και που αναγκάζεται να μεταναστεύει. Τον μικρό ΕΒΕ, που βλέποντας καθημερινά την επιχείρησή του να βουλιάζει στα χρέη και στην αναδουλειά, φτάνει στο σημείο πολλές φορές να μην έχει ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Έτσι λοιπόν, όλοι εμείς που έχουμε κοινό συμφέρον από σύγχρονες, δημόσιες κοινωνικές δομές, που θεωρούμε δικαίωμα όλων των εργαζομένων τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Δωρεάν και αναβαθμισμένη  υγεία και παιδεία και όλα αυτά βεβαίως μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε με μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος, με κριτήριο την αξιοποίηση
           του παραγόμενου πλούτου.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, γιατί αυτό θα σημαίνει αύξηση της ανταποδοτικότητας και πρόσθετα, αυξημένα κατά πολύ, βάρη προς τους δημότες, αφού θα αυξάνει και το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών.
  • Εργαζόμενοι και χρήστες των υπηρεσιών (γονείς, ηλικιωμένοι, Άμεα) να μην αποδεχτούμε πισωγύρισμα, να γίνουμε βορά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τα δικαιώματα μας.
  • Να δοθεί επιπλέον κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ, τέτοια που να εξασφαλίζει την παροχή δημόσιων, αναβαθμισμένων και δωρεάν υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας (βρεφονηπιακοί σταθμοί. Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ).
  • Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
  • Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να εξασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση, η θέρμανση και το παιδαγωγικό έργο που παρέχεται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
  • Να φύγουν οι δουλέμποροι των ΜΚΟ μέσα από τους δήμους, που θησαυρίζουν στις πλάτες των εργαζομένων, και προσλαμβάνουν φθηνούς εργάτες, μακροχρόνια άνεργους, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα που είναι απλήρωτοι επί μήνες. Στην ουσία αποτελούν το «δούρειο ίππο», για την είσοδο των  ιδιωτών.
Θα πρέπει τελικά να αποτινάξουμε από πάνω μας τη λογική του «τρώμε από τα έτοιμα», γιατί αυτά τα έτοιμα που οι προηγούμενες γενιές άφησαν σ΄ εμάς είναι μπολιασμένα και ποτισμένα με το αίμα, τον ιδρώτα και τους αγώνες της. Γι΄ αυτό θα πρέπει να αναλογιστούμε εμείς τι θα αφήσουμε σε τούτη τη γενιά των σημερινών  παιδιών μας και να μπούμε θαρρετά στη μάχη, φτιάχνοντας το δικό μας μέτωπο, με οργανωμένη αλληλεγγύη, μακριά από κάθε λογική του εφησυχασμού και του μικρότερου κακού, που μας προτείνει εύκολες λύσεις διεξόδου από την κρίση, μακριά από φασιστικές αντιλήψεις και ρατσισμό, με αισθήματα αισιοδοξίας, προοπτικής και περηφάνιας σαν αυτή που μας ταιριάζει.
Να σηκώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας, γιατί μας αξίζει να ζούμε καλύτερα εμείς και παιδιά μας, μακριά από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής γιατί

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη όλοι στην συγκέντρωση στην Ομόνοια 10,30 π.μ.  Να νεκρώσουν τα πάντα! Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, σε εμάς πρέπει να επιστρέψει! Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

          Σας καλούμε όλους, με την ανακοίνωση των μέτρων να βγούμε Μαχητικά και Μαζικά στους δρόμους, να συγκεντρωθούμε στα Δημαρχεία και να συνεχίσουμε με πορεία στους δρόμους της πόλης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ετοιμότητά μας ν΄ απαντήσουμε σε αυτά τα μέτρα, που σφαγιάζουν το λαό. Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.

Να γίνει η υπόθεση του αγώνα, υπόθεση όλων μας. Η αγωνία και η οργή μας, να μετατραπεί σε συνειδητή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που συντρίβει τις λαϊκές οικογένειες.  
                         
    Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών  και τα κέρδη των δανειστών
                                                                                                          
                                                                                                                    
                                                                                                                    H Διοίκηση του Συνδικάτου