6 Ιουλ 2011

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ιούλης 2011

Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού έχουν στείλει με την πολιτική τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ουρά των ανέργων, έρχονται τώρα να προβάλουν ότι τάχα μου ενδιαφέρονται για τους ανέργους δημιουργώντας το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» για την απασχόληση 80.000 ανέργων.
Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί απο τους Δήμους σε συνεργασία με διάφορους φορείς, οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δηλαδή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις [ΜΚΟ], Συλλόγους, Σωματεία ή Συνδικάτα κλπ. Ήδη η ΓΣΕΕ «έτρεξε» να δηλώσει παρών για την πρόσληψη ανέργων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.!!
Οι αποδοχές των εργαζομένων στο πρόγραμμα θα είναι 625 ευρώ μηνιαίως ή 25 ευρώ ημερησίως για απασχόληση 5 μηνών.
Θα απασχοληθούν σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης (από την καθαριότητα μέχρι τις κοινωνικές υπηρεσίες).
Η Κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιχειρούν μέσα από αυτή την κίνηση καταρχήν να επιβραβεύσουν την εθελοντική εργασία μιας και οι ΜΚΟ θα παίξουν πρώτο ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι πήγαινε εθελοντής και που ξέρεις θα σου δοθεί μια ευκαιρία.
Το δεύτερο που επιχειρούν είναι η παραπέρα άλωση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο τομέα. Την ίδια ώρα που μιλάνε για απολύσεις μόνιμου προσωπικού, για πλεονάζων προσωπικό στους Δήμους και για μείωση κατά 50% των συμβασιούχων, την ίδια ώρα ανοίγουν την πόρτα για μια νέα φουρνιά ομηρίας και εργασιακής ανασφάλειας και οι Δήμαρχοι διαγκωνίζονται για το πόσους θα προσλάβουν.
Το τρίτο είναι η δημιουργία όρων αμοιβής ιδιωτικού τομέα, όπως ακριβώς προβλέπει και το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζουν καταργώντας την ΣΣΕ των ΟΤΑ και αμείβοντας κατά το δοκούν αυτούς τους εργαζόμενους.
Ευθύνη σοβαρή για την κατάσταση έχουν και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ – ΟΤΑ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο επέτρεψαν να αλωθούν οι εργασιακές σχέσεις, αλλά σθεναρά αρνούνται να εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, αποκλείοντας μάλιστα από τα συνέδρια και τα σωματεία που είχαν κάνει το βήμα να τους εγγράψουν. Μάλιστα στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η ΑΣΚ [ΣΥΝ] υποστήριζαν ότι το θέμα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θέλει προσοχή!! Γιατί υπάρχουν πολλοί άνεργοι που θέλουν να βρουν δουλειά χωρίς την ίδια ώρα να καταδικάζουν και να αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για το μεγάλωμα της ουράς των ανέργων.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και όλων όσων ταυτίζονται με αυτή. Μια πολιτική που γεννά φτώχεια, λιτότητα και ανεργία.
Να παλέψουμε για να απαγορευτούν τώρα όλες οι απολύσεις.
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην μόνιμη και σταθερή δουλιά, με αποδοχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να αποτρέψουμε το νέο κύμα ελαστικών εργασιακών σχέσεων όπως επίσης και την συνολική ανατροπή που επιχειρείται είτε με το ωράριο, είτε με το μισθολόγιο, είτε με τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να ενισχύσουμε την ταξική κατεύθυνση τους, να παραμερίσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προβάλουμε με ένταση ότι στο «μονόδρομο» του κεφαλαίου υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και παραμερίζοντας το ιδιωτικό κέρδος και συμφέρον.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου